Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Sunday, June 3, 2012

Recenzie ARIPI de Aprilynne Pike


”Laurel privea fascinată chestiile acelea deschise. Erau înspăimântător de frumoase – o frumusețe imposibil de exprimat în cuvinte. Se întoarse din nou spre oglindă și privi de-o parte și de alta a capului. Păreau ca niște aripi...”

Laurel crede că este o liceană ca oricare alta, dar are câteva particularități pe care nu și le poate explica. Nu suportă soarele, nu-i este frig niciodată și preferă să-și petreacă timpul în aer liber. Până când se întâmplă ceva cu adevărat straniu: o floare cu petale ca niște aripi îi înflorește pe... spate. Laurel nu este o ființă omenească, nimic din viața ei nu este ceea ce pare, iar extraordinara ei metamorfoză este inevitabilă. Tulburată de afecţiunea pe care o simte pentru David, colegul săritor şi amabil, şi Tamani, paznicul ei vigilent şi pasional din lumea zânelor, Laurel se vede pusă în fața unei noi încercări: pentru a-şi păstra identitatea, casa şi familia şi pentru a proteja tărâmul zânelor, Avalon, trebuie să înfrunte un inamic puternic.
Tot ceea ce știați despre zâne se va schimba pentru totdeauna după ce citiți această nouă serie plină de suspans și de magie. Continuarea în cartea a doua, Iluzii.

 Bestseller internațional
Roman publicat în 30 de țări


PAREREA MEA

Are ceva ce te atrage de la primele cuvinte, ceva magic. De fapt, ca sa fiu sincera, am fost intrigata de descrierea cartii, mai exact o parte din ea: "Tot ceea ce stiati despre zane se va schimba pentru totdeauna...". Nu-i asa ca va intriga si pe voi?! Pe mine m-a pus pe ganduri, asa ca, fiind mai curioasa din fire, am cumparat-o, plus ca mi-a placut tare coperta.

Laurel o sa va placa foarte mult, o sa fiti fascinati de ea, mai ales dupa ce descopera ca este o zana. Si o sa-i adorati petalele :)  O sa stiti despre ce vorbesc daca o s-o cititi. 

"... Pentru o clipa, Laurel fu fascinata, uitandu-se cu ochii mari la chestiile palide. Erau inspaimantator de frumoase - aproape prea frumoase pentru a fi descrise in cuvinte."

Ca in aproape orice alta carte, si aici avem o poveste de dragoste, care pana la urma se transforma in clasicul triunghi amoros. David este prietenul ei cel mai bun, pentru care incepe sa simta ca nutreste si altfel de sentimente. Mai apoi, cand apare Tamani in peisaj, triunghiul se intregeste. Laurel este vrajita de frumusetea lui, si nu se poate decide cu cine sa ramana. Cand este cu unul, se gandeste la celalalt...

"Era din cauza lui Tamani. O zguduise emotional, ii provocase emotii pe care nu le mai simtise vreodata. (...) Era incantator si captivant, insa si putin inspaimantator."

Pe parcursul lecturii, o sa aflati si ce trebuie sa faca ea ca sa-i salveze pe cei dragi ei, si aventura, care intr-un final se dovedeste a fi o lupta in toata regula. O sa aflati pe cine alege dintre cei doi, David si Tamani, si tind sa cred ca o sa fiti surprinsi de alegerea ei. Eu una am fost!

Nu am fost dezamagita de carte, ba chiar m-a surprins placut. Este bine si frumos scrisa. Este... magica intr-adevar. Si, clar! desfiinteaza orice mit despre zane.
Va recomand sa cititi cartea intre doua lecturi mai ample, mai dificile, pentru ca cea de fata, va va "reimprospata" mintea, ca sa zic asa.
Nu o sa regretati ca ati dat banii pe ea.

NOTA: 4/5

0 comments: